Back to Top
                              Aromaterapija v praksi

Aromoterapija - 5 stvari, ki jih je dobro vedeti o aromoterapiji v praksi (masaža in pedikura)

piše Jana Polajnar

Aromoterapija je oblika alternativne medicine, ko z uporabo eteričnih olj skušamo vplivati na človekovo zdravje ter telesne in duhovne zmožnosti. V aromoterapiji gre tudi za povsem oseben pristop stranke in terapevta, temu primerni in odlični so tudi rezultati.

1. Dišeče soli, peelingi, kreme

Za izboljšanje počutja in razvajanje stranke se tudi v pedikuri poslužimo raznih arom.
V kopel za namakanje nog damo dišečo sol, ki mehča kožo, sprošča in odpravlja utrujenost. Uporabimo lahko tudi odišavljene peelinge in kreme za masaže nog.
Vedno je treba paziti, da so dišave v isti ali podobni "noti".
Za boljše razpoloženje lahko tudi v pedikerskem salonu prižgemo svečke in po pedikuri naredimo stranki še aromaterapevtsko masažo spodnjega dela nog (kraljevska pedikura).

2. Sprostitev in ugodno počutje

V pedikuri in pri masažah uporabljamo aromoterapijo za popolno zadovoljitev strankinega zdravja in počutja. Eterična olja, ki jih uporabljamo v ta namen so vnešena v masažna olja, kreme, soli, kopeli, obloge, uporabljamo svečke, plačke itd. itd.
Eterična olja delujejo skozi kožo in preko dihalnega sistema. Pravimo, da je to popolnma terapija za telo in dušo, saj v kombinaciji (eterična olja) s terapijo (masažne tehnike) telo spravimo v stanje miru in harmonije.

3. Uporaba eteričnih olj

Eterična olja so 100% naravne koncentrirane esence zdravilnih rastlin. Uporabljamo jih zaradi zdravilne učinkovine in njihove prijetne arome.
Večinoma uporabljamo mešanico eteričnega in nosilnega olja; olja so vmešana v kreme, v peelinge in obloge.
Z aromoterapijo preko limfnega sistema telo očistimo, "zdravimo", sproščamo fizično in psihično napetost ter umirjamo misli.
Masaži vedno dam "dodano vrednost": vedno uporabim mešanico naravnih rastlinskih in eteričnih olj. Stranki ponudim na izbiro različne mešanice, da izbere glede na svoje trenutno počutje.

4. Berberska masaža, arganovo olje

Masaža z "arganovim oljem" ali "berberska masaža" je intuitivna sprostitvena masaža, ki razstruplja, pomlajuje in je pravi "vrelec mladosti" in pravi hit med "anti-aging metodami".
Zmanjšanje količine maščob v prehrani, več gibanja na svežem zraku ter uporaba arganovega olja tudi za vsakodnevno nego, hitro in vidno pripomore k izboljšanju celostnega stanja, počutja in izgleda!!

5. Zelišča za obloge, obkladki

Po opravljeni osnovni pedikuri ter po masaži nog ali celega telesa, je silno prijetno počivati s toplimi zeliščnimi oblogami na stopalih.
S tem izboljšujemo prekrvavitev, lajšamo bolečine, ogrevamo, pripomoremo pri izločanju odpadnih snovi iz telesa in predvsem umirjamo telo in duha!
Topek teliščni obkladek (poparek iz posušenih zelišč) vas bo zazibal v globok počitek.
Izkazalo se je, da so topli zeliščni obkladki koristni za
-težave z nogami (npr.: bolečine v nogah, otekle ali mrzle noge, pretirano potenje) in
-pomirja živce, blaži živčne napetosti (npr.: nemir, strah, stres, šok).
Uporabna zelišča so: kostanj, šentjanževka, rman, bezeg, hmelj, kamilica, melisa idr.

Že od pradavnih časov se za zdravljenje uporabljajo rastline in njihovi pripravki ali izvlečki. Star pregovor pravi, "da za vsako bolezen rož'ca rase" in res je poznavanje zdravilnih rastlin, njihova priprava in uporaba strašansko obsežna znanost.

Jana Polajnar
Jana Polajnar, uporabna aromoterapija

http://neganog.com

To je t.i. "Shareware" članek
(kaj to pomeni ?  berite dalje...)

Ta prispevek sodi med t.i. shareware sestavke.   To pomeni, da ga lahko objavite na vaši spletni strani, v e-novicah ali kjerkoli drugje, dokler njegova vsebina ostaja nespremenjena - vključno s to opombo.   Avtorske pravice © 2012 Jana Polajnar.

Posredujte ta članek osebi, za katero menite, da ji koristi.
(Za informacijo vam bo hvaležna)

Ime prejemnice (prejemnika)

Elektronska pošta