Back to Top
                              Depilacija - kratka dejstva o dlakah in koži

Kratka dejstva o poraščenosti, vonju in depilaciji

Največji človeški organ, koža, naj bi se razvijal in prilagajal okolju že 450 milijonov let. Koža ločuje notranje organe od okolja in je neprestano izpostavljena različnim vplivom od zunaj, hkrati pa odraža dogajanja znotraj telesa.

Debelina človeške kože se razlikuje glede na del telesa, ki ga pokriva, pomembna je tudi njena elastičnost in čvrstost.

Koža vzdržuje tudi telesno temperaturo. V njej so tudi žleze znojnice, največ jih je na dlaneh, stopalih, na čelu in pod pazduho.
Posebne žleze znojnice, ki se odpirajo v dlačne folikle, so najpogostejše pod pazduho in na sramnem predelu. Znoj teh žlez ima drugačno sestavo in je zato idealno gojišče za mikroorganizme in posledično neprijeten vonj.

Logičen zaključek je, da odstranitev dlak na teh predelih pripomore k zmanjšanju možnosti neprijetnega vonja.

Dlake, ki so kožni izrastki, so imele včasih zaščitno vlogo; obrvi, trepalnice in lasje jo imajo še danes. Gostota dlak, kvaliteta in razporeditev po telesu, kar danes velja za nadlogo, je genetsko pogojena.

Najmanj naj bi bili poraščeni Azijci, najbolj pa belci, predvsem ljudstva mediteranskega področja, kamor sodimo tudi mi.

Jana Polajnar
Jana Polajnar se s pedikuro ukvarja že vrsto let, 2011 pa jo je "okronala" s formalno izobrazbo, strokovnim izpitom in obrtnim dovoljenjem. Pri svojem delu v salonu v Domžalah, kjer uporablja svoje izkušnje, se udeležuje se tudi vseh možnih izobraževanj. K njej se lahko obrnete za pomoč tudi pri odstranjevanju trde kože na petah.

Želite izboljšati počutje že zdaj ? Potem me preprosto pokličite na 031-777-685


Hvala,
Jana Polajnar