Back to Top
                              PEDIKURA

 

Pedikura v Domžalah pri Jani Polajnar

Pedikura v Domžalah pri Jani Polajnar

"Najprej se Ti zahvalim, da si me rešila bolečin na prstu. Sedaj lahko obujem vse šolnce in superge. Kakšna škoda, da nisem že prej prišla, saj sem imela celo poletje bolečine!"
Hvala in lp, Jelka

Noge so najbolj obremenjeni del telesa - omogočajo gibanje in nosijo vso telesno težo, zato jim namenite več nege in pozornosti! Vsakovrstne težave, ki se pojavljajo na nohtih in stopalih, varno skrivamo v obutvi in daleč od oči. Da bi bil vaš korak spet prijeten in lahak, svetujem obisk pedikerja vsaj na 10 tednov!!!

Kontraindikacije pri pedikuri

Kontraindikacije so tisti »pogoji«, zaradi katerih se ponujenih terapij ne sme izvajati ali pa se jih sme izvajati le delno.

Kontraindikacije pri pedikuri:

 • sveže rane in poškodbe, preležanine, izpuščaji, nedefinirane alergije,
 • vnetni procesi na nogi, stopalu ali (ob) nohtu,
 • infekcijske bolezni (angina, gripa, …) in vročinska stanja,
 • akutne bolečine in vnetja, bolečine brez znanega vzroka, če ni podano priporočilo strokovnjaka (ortopeda, fizioterapevta),
 • akutna depresivna stanja in psihiatrična obolenja

Zaradi varovanja osebnih podatkov ne zapišem ničesar in zato vsakič sproti vprašam, če gre in za katere zdravstvene težave gre, za katere moram vedeti oz. ste mi jih dolžni povedati. Gre za to, da »poostrim« in osredotočim svojo pozornost, še posebej pri t.i. »medicinski pedikuri«

Pomembno !

GLIVICE niso kontraindicirane.

BRADAVIC ne odstranjujemo.

Jana Polajnar, PAMI d.o.o.

Osnovna – estetska ali medicinska PEDIKURA?

Na splošno pomeni PEDIKURA urejanje stopal in nohtov nog.

 • ESTETSKA PEDIKURA je osnovna nega nezahtevnih nog, medtem ko zajema
 • MEDICINSKA PEDIKURA poleg osnovne pedikure še nego problematičnih nog (globokih in bolečih otiščancev, kurjih očes, kožnih razpok,  glivičnih  ali vraščenih nohtov in nameščanje sponk na vraščene nohte).


Pedikerka vam tudi svetuje, kako nogi negovati doma in kdaj bi bil priporočen naslednji obisk.  Nego lahko prijetno podaljšamo s sprostilno masažo stopal ali sproščujočimi zeliščnimi oblogami. Za poletje in odprte čevlje pa vsekakor svetujem tudi gelish - permanentno nalakirane nohte!!!  

  Osnovna / estetska pedikura

   • zajema namakanje nog v osvežujoči kopeli,
   • površinsko odstranjevanje otiščancev, kurjih očes in
   • poroženele kože,
   • striženje in urejanje nohtov,
   • sledi poživljajoč peeling in nanos ustrezne kreme.

   Kraljevska pedikura

   Po pedikuri sledi izjemno prijetna 30 minutna sprostilna masaža stopal ali in spodnjega dela nog.

   Pedikura utrujenih nog in diabetičnega stopala

   Ko se ne morete več zadosti skloniti ali ko vam opeša vid, je skrajni čas, da nego nog zaupate pedikerju ! Zaradi okvar sklepov, zadebeljenih nohtov in okvarjenega živčevja idr. imajo starostniki in diabetiki pogosto tudi oslabljen občutek za dotik, bolečino in temperaturo, kar zahteva posebno pozornost.


   Sorodna vsebina:

   Bradavice

   Bradavice na stopalih ali v okolici nohtov so lahko zelo nadležne in boleče. Stranke so pogosto v dvomih ali imajo otiščanec, kurje oko ali bradavico in pogosto se šele s skrbnim pristopom odstranjevanja trde kože ugotovi, da je spodaj bradavica.

   Bradavice so virusno obolenje, zato jih odstrani izključno zdravnik, pediker pa pred tem očisti in pripravi bradavico za odstranjevanje.

   Svetujem, da se čimprej odločite za strokovno zdravniško odstranitev, ker se zaradi "domačega" posega rade razselijo in grdo namnožijo.

   Morda vas zanima tudi :

   "Ga. Jana,

   vedno se veselim obiska pri vas in od prvega dne sem zadovoljna z opravljeno pedikuro!"

   Mojca K., Domžale

    

   Jana Polajnar
   Jana Polajnar se s pedikuro ukvarja že vrsto let, 2011 pa jo je "okronala" s formalno izobrazbo, strokovnim izpitom in obrtnim dovoljenjem. Pri svojem delu v salonu v Domžalah, kjer uporablja svoje izkušnje, se udeležuje se tudi vseh možnih izobraževanj. K njej se lahko obrnete za pomoč tudi pri odstranjevanju trde kože na petah.

   Želite izboljšati počutje že zdaj ? Potem me preprosto pokličite na 031-777-685


   Hvala,
   Jana Polajnar