Back to Top
                              Manikura - nega nohtov

Manikura - z nego nohtov do večje samozavesti

Nohti pomagajo k samozavesti in pričajo o zdravem odnosu do življenja. Manikira pa že davno ni več le ženska domena!

Roki sta zelo dovzetni za staranje. Z njima opravljamo vsa mogoča opravila, izpostavljeni sta mehanskim poškodbam ali pa agresivnim kemikalijam, čistilom, prahu….. Kar prevečkrat pozabimo na zaščitne rokavice, z leti pa se nam to «maščuje« s presušeno kožo, uničenimi nohti ipd.

Manikura - nega nohtov

Nohte vedno strižemo in nato oblikujemo s kvalitetnimi pilicami. Odstranimo star lak, noht spoliramo in po potrebi »nahranimo«. Zmehčamo in uredimo obnohtno kožico, nato pa sledi razvajanje s peelingom in masažo dlani. Po kopeli dlani lahko nohte tudi polakiramo (klasično ali permanentno) in na koncu v roki vtremo še kvalitetno, hranilno kremo.

Uporabljamo odstranjevalec laka, ki ne vsebuje acetona, podlak, nadlak, olje za obnohtno kožico in sušilec laka v sprayu. V 20. stoletju je manikura postala obvezen del osebne nege.

Še par zanimivih…

Na »netu« sem našla podatke, da sta bili že egipčanski kraljici Nefretete in Klepoatra ljubiteljici rdeče barve na nohtih; v starem Egiptu so si nohte okraševali tudi moški, nohte so si poslikavali tudi Inki.

Na Kitajskem so imeli običaj, da so z izjemno dolžino nohtov izražali pripadnost kraljevski družini, zaščitili pa so jih s kovinskimi ali bambusovimi tulci, okrašenimi z dragim kamenjem.

V Indiji za poslikavo rok še vedno uporabljajo barvilo, ki ga pridelujejo iz rastline kana. Za lakiranje nohtov, kot »nadgradnjo« manikure, so proizvajalci lakov razvili neštevilne barvne možnosti.

V zadnjih dvajsetih letih sta se je uveljavila tudi permanentno lakiranje in poslikave nohtov . »Umetne nohte« so predstavili v petdesetih, »francosko manikuro« (bela konica nohta) pa 1975 v -- Hollywoodu…..

Sorodna vsebina na temo Manikura :

Želite izboljšati počutje že zdaj ? Potem me preprosto pokličite na 031-777-685


Hvala,
Jana Polajnar