Back to Top

031-777-685

 

Limfna drenaža

piše Jana Polajnar

Ročna limfna drenaža je tehnika blagih gibov za spodbujanje limfatičnega sistema, ki je odgovoren za izločanje odpadnih snovi iz telesa. Masaža je nežna, vendar silno koristna!

1. Kaj je limfna drenaža

Z ročno limfno drenažo rahlo masiramo in nežno potiskamo limfo proti bezgavkam (npr. pod kolenom, v dimljah, v podpazduhah, na vratu). Gibanje je rahlo, počasno in monotono.

2. Limfatični sistem

Z masažo spodbujamo limfatični sistem, da pospeši odstranjevanje odpadnih snovi iz telesa. To je velik sistem "žil" po vsem telesu, ki vsebujejo limfo, prozorno tekočino. Le-ta vsebuje beljakovine, maščobe in bele krvne celice (limfocite). Te so del našega imunskega sistema in se borijo proti infekcijam idr. Pravilno delovanje zagotavlja zdravje in dobro počutje. Limfa se prefiltrira v bezgavkah, vse odpadne snovi pa se končno izločijo s sečem.

Limfna drenaža pomaga shujšati v noge

3. Zdravstveni in lepotilni vidik masaže

1.
Zdravstveni vidik koristnosti limfne drenaže:
- Zmanjšuje in odpravlja otekline, ki so posledica poškodb, zastoja tekočin, zaradi oslabljenega delovanja srca ali ledvic ali zaradi okvarjenega ali oslabljenega delovanja limfatičnega sistema;
- podpira zdravljenje mnogih bolezni;
- razstruplja telo in pripomore k izboljšanju imunskega sistema.
2.
Lepotilni razlogi za limfno drenažo:
- ohranjamo elastično in napeto kožo;
- pomaga pri odpravi brazgotin in strij;
- podpora pri hujšanju in odpravi celulita;
- zmanjšuje posledice stresa;
- podpira zdravljenje dermatoloških obolenj.
-
Če bo vaše telo odreagiralo na masažo pozitivno, boste takoj poiskali wc, ker se odpadne snovi začnejo izločati nemudoma!! Sicer pa se o primernosti limfne drenaže za vas posvetujte s svojim zdravnikom!

Z odstranitvijo odpadnih produktov metabolizma iz organizma, naredimo "prostor" za nove in koristne snovi, ki omogočijo telesnim celicam regeneracijo in normalno delovanje.

Jana Polajnar
Jana Polajnar NPK maserka

 

Sorodna vsebina:

Limfna drenaža pomaga shujšati v noge

 

 

Želite izboljšati počutje že zdaj ? Potem me preprosto pokličite na 031-777-685


Hvala,
Jana Polajnar