Back to Top
                              Nega nog po poletju

Nega nog po poletju - pospravite sandale in pripravite svoja stopala za zaprte čevlje


Še smo polni spominov in vtisov na počitniška doživetja, zato zaradi nenadnih nizkih temperatur kar težko verjamemo, da je poletja resnično konec.

Svetujem, da si po obdobju odprtih čevljev in preden obujemo nogavice ter zaprte čevlje, damo odstraniti obloge trde kože, ki so pogosto posledica natikačev.

»Črne« in razpokane pete (ki so sicer zadaj!!!) nam niso v ponos! Izsušena, trda koža na petah se v nogavicah ne bo sama »predelala«, je neprožna, zato rada poči. Zdravljenje regad (razpok) je zares zelo dolgotrajno in nehvaležno početje, posebno za starostnike in diabetike. Poskrbimo, da stopala pravilno negujemo in nahranimo.

Prav tako svetujem skrajšati nohte. Mnoge gospe se celo odločijo, da v obdobju zaprtih čevljev nohtov ne lakirajo nohtov in jim privoščijo zimski počitek. Predlagam, da ta čas izkoristimo in si nohte okrepimo in »pozdravimo«. Tudi v zimskem času svetujem redno skrb za stopala: obisk pedikerja in dosledno nego doma. Celo telo vam bo hvaležno in počutje je že od mojega stola dalje, boljše….

»Po-poletno razvajanje stopal« pri meni zajema sproščujoče namakanje stopal v »zeliščni kopeli«, urejanje nohtov, ki jih tudi »nahranimo« s proteinskim balzamom, ki noht okrepi in nahrani, odstranjevanje trde kože in otiščancev. Sledi peeling in masaža stopal s kremo, ki neguje, poskrbi za vlago v koži, svežino in vitalnost.

»Kraljevska pedikura«, kot običajno rečemo pedikuri, podaljšani z masažo stopal, traja do ure in pol.

Za nego vaših nog po poletju me preprosto pokličite na 031-777-685


Hvala,
Jana Polajnar