Back to Top
                              Oblika nohtov

Oblika nohtov in pomen nege naravnih nohtov - manikura

Izgled, kamor sodi tudi oblika nohtov, pravzaprav roke nasploh so tudi v komunikaciji izjemnega pomena in zato zelo izpostavljene pogledom in oceni sogovornika. Iz njegovih kretenj kot tudi urejenosti rok tako izvemo marsikaj o človeku.

Zato sta negovani roki in zdravi nohti danes potreba tako žensk kot tudi moških.

Večkrat si rok ne zavarujemo zadosti

  • pri delu
  • vremenskih vplivih
  • proti prahu
  • pri vsakodnevni uporabi čistil ipd.

zato je sprotna nega nujna.

Roki si moramo posebno dobro zavarovati pri delu, proti mrazu, prahu in tudi pri vsakodnevni rabi čistil.

Roki povesta vse o naših letih in načinu življenja.

Nohte režemo na enako dolžino in enako obliko, nato jih pilimo z različno grobimi pilicami, in na koncu spoliramo. S piljenjem izravnamo nohtno ploščo in »zapremo« nohtno konico. Za mehčanje obnohtne kožice pa uporabljamo posebno olje. Sledi razvajanje s peelingom in masažo dlani.

Na manikuri pri Jani Polajnar v Domžalah se lahko predate tudi razvajanju s parafinskimi oblogami (namakanje v parafin, ki ima negovalne učinke).
Sledi lakiranje (klasično ali permanentno) in nato nanos ustrezne kreme (maske) za dlani, ki jo vmasiramo v kožo spodnjega dela rok in v obnohtne kanale.

Roki zatem temeljito umijemo in osušimo.

Sorodna vsebina na temo oblika nohtov:

Jana Polajnar
Jana Polajnar se s pedikuro ukvarja že vrsto let, 2011 pa jo je "okronala" s formalno izobrazbo, strokovnim izpitom in obrtnim dovoljenjem. Pri svojem delu v salonu v Domžalah, kjer uporablja svoje izkušnje, se udeležuje se tudi vseh možnih izobraževanj. K njej se lahko obrnete za pomoč tudi pri odstranjevanju trde kože na petah. 

Želite izboljšati počutje že zdaj ? Potem me preprosto pokličite na 031-777-685


Hvala,
Jana Polajnar