Back to Top
                              Odstranjevanje trde kože na petah

Odstranjevanje trde kože na petah - 5 nasvetov kako odstraniti trdo kožo na petah

piše Jana Polajnar

Trda koža na petah zna biti nadležna zadeva: ovira nas pri hoji in tudi lepe niso! Če se problem stopnjuje, lahko pete začno tudi pokati, kar povzroča silno neprijetno bolečino pri vsakem koraku! Trda koža nastane na mestih stalnega pritiska, zaradi nepravilne obutve, zaradi prekomernega obnavljanja kože na mestih stalnega pritiska, lahko je tudi dedno pogojena! Trda koža (odmrle, poroženele celice na povrhnici/ se lahko pojavi tudi na palcih ali na blazinicah pod prsti. Spodaj je nekaj nasvetov, kako jo odstraniti.

1. Za odstranjevanje trde kože na petah uporabite morsko sol

V vodi razstopljena morska sol mehča kožo. Namakanje nog v topli kopeli je sproščujoče za celo telo! Po kopeli zdrgnite trde pete z grobo brisačo ali primerno pilo. Z morsko soljo si lahko naredite tudi poživljajoč peeling stopal.

2. Uporabite pravo kremo

Obstaja več dobrih krem. Poiščite tako, ki dolgoročno in deklarirano mehča trdo kožo in preprečuje razpoke. Kupujte le v specializiranih trgovinah in vprašajte za nasvet trgovca ali pedikerja. Peti je treba mazati najmanj enkrat na dan. Postopek je "dolgočasen", vendar je rezultat zagotovljen!

3. Obiščite strokovnjaka za pedikuro

Najlažje in na varen način vam bo odstranil trdo kožo na petah strokovnjak, pediker, saj lahko oceni celotno situacijo vaših stopal (trda koža, razpoke, otiščanci, kurja očesa??)! Z izsušenih ali celo počenih pet nikakor ne bo rezal trde kože, odstranil jo bo le z namakanjem in brušenjem!
Dokler se problem ne "umiri", svetujemo obisk pedikerja mesečno, kasneje boste nogi lažje negovali sami in bo obisk pedikerja potreben redkeje, nekako na 10 tednov!!

4. Poskusite s pilo za pete

Pilo za pete dobite v drogerijah in specializiranih trgovinah. Dobre pile za odstranjevanje trde kože na petah so brusi! Nikakor ne uporabljajte kovinskih, saj kožo samo scefrajo in ne zgladijo! Dobri so tudi posebi "kamni". Pazite pa na higijeno: vedno jo dobro izperite, občasno razkužite in vsak družinski član naj uporablja svojo!

5. Za odstranjevanje trde kože na petah NE uporabljajte britvice

Uporaba britvice je tvegana in kaj hitro se poškodujemo /urežemo/ in posledično je možna celo okužba! Zato rezilo za domače "urejanje" pet resno odsvetujemo!
Uporaba rezila zahteva kar nekaj spretnosti in predvsem moramo peto gledati z druge strani: tako kot jo vidi pediker! Trdo kožo napetah lahko odstranite tudi sami, vendar je za to potrebno pravilno ravnanje (namakanje in brušenje). Brez skrbi lahko to storite sproti sami, najmanj vsak teden. Sčasoma se boste tega navadili, lažje pa boste vzdrževali svoji peti voljni in celi, če občasno obiščete pedikerja.

Jana Polajnar
Jana Polajnar se s pedikuro ukvarja že nekaj let, 2011 pa jo je "okronala" s formalno izobrazbo, strokovnim izpitom in obrtnim dovoljenjem. Pri svojem delu v salonu v Domžalah, kjer uporablja svoje izkušnje, se udeležuje se tudi vseh možnih izobraževanj. K njej se lahko obrnete za pomoč tudi pri odstranjevanju trde kože na petah.Želite izboljšati počutje že zdaj ? Potem me preprosto pokličite na 031-777-685


Hvala,
Jana Polajnar