Back to Top
                              Sprostilna masaža

 

Sprostitvena masaža

Spoštovana ga. Jana,
sicer nisem že vse leto vaša stranka, vendar sem izredno zadovoljna z vašimi masažami, (enkrat ste me dobesedno spravili pokonci), ter pedikuro.
Še na mnoga leta uspešnega so-delovanja, torej !
Jasna R.

piše Jana Polajnar

Lepota masaže je v preprostem, neposrednem človeškem stiku in izpolnjuje osnovno človeško potrebo po dotikanju. Masaža je proces, ki ga sprožimo in na katerega se telo odzove. Čeprav masaža vsaj posredno vpliva na vse organe, ni čudežno zdravilo, je pa odlična preventiva!!

 

1. UGODJE IN DOBRO POČUTJE

Stiske današnjega človeka nenehno negativno vplivajo na dušo in telo. Dlje ko smo pod stresom, več časa rabi telo, da se regenerira.Pogosto nas niti daljši dopust ne more več uravnotežiti. Da ne bi izgoreli, moramo zase poskrbeti sami. Eden od načinov, ki nas ponovno napolni z novo močjo,
je zagotovo masaža.
Koža, ki je največji človeški organ, ima na milijone receptorjev, ki možganom sporočajo o zunanjih dražljajih. Med masažo se tako začnejo izločati tudi hormoni sreče, izboljša se počutje, razpoloženje, sprostijo se čustvene napetosti in umirijo živci.

2. KAJ VSE ZMORE MASAŽA

Masaža dokazano izboljša telesno odpornost, izboljša prekrvavitev in presnovo, izboljša mišični tonus, pospešuje pretok limfe, zmanjša raven stresnih hormonov, poskrbi za globok spanec, zniža previsok krvni tlak, sprosti mišične napetosti, umirja strah in blaži bolečine.

Poleg tega lahko rečemo, da se učinki masaže pokažejo praktično takoj. Masaža je naravna in zato popolnoma varna, lahko "zdravimo" katerikoli telesni del in dostopna je vsakomur.

3. MASAŽA ZA SPROSTITEV

Če ste utrujeni in napeti, se prepustite nežnemu drsenju po koži in se telesno in duševno odprite in sprostite. Prijemi, kot so vtiranje, gladenje, pritiskanje itd. bodo zategnjeno in vozlasto tkivo napravili spet mehko, toplo in sproščeno.
Posebno učinkovita je masaža sprostilnih točk. Opazili boste, kako se že v kratkem sprostijo prenapete mišice, glavoboli pojenjajo, živčnost pa nadomesti občutek globoke sprostitve.

4. AROMATIČNO MASAŽNO OLJE

Masažno olje ni le masažni medij, ima veliko večjo vlogo in namen. Visokokvalitetna olja, ki jih uporabljam, so za kožo hranilna že sama po sebi. Glede na tip in stanje kože uporabljam različna olja, ki koži vračajo vlažnost, nežnost, prožnost, voljnost in mehkobo.
Eterična olja, ki so raztopljena v masažnih oljih tako vplivajo na telo, um in duha: pomirjajo ali poživljajo, sproščajo, poskrbijo za dobro razpoloženje....
Učinkovine olj prodrejo v kožo in jo globinsko nahranijo, njihov vonj pa vzdraži nos in vpliva na čustva.

Če je maser zbran, če zna usmerjati energije in se posluži še aromaterapije, je uspeh zagotovljen. Če ste vznemirjeni, vas bo maser pomiril, če ste otopeli, vas bo poživil. Vemo, da sta um in telesna pripravljenost izjemno povezana, zato lahko trdimo tudi, da mislena sproščenost pozitivno vpliva na dobro delovanje telesa.

Jana Polajnar
Jana Polajnar, NPK maserka.
Trud, čas in navdušenje, ki ga vložim v vsako masažo, vedno dajo odlične rezultate:

Draga Jana,

Samo to rečem, da imate zlate roke!
Še na mnoga uspešna leta vam in Salonu!

Sonja D., Kamnik

 

Želite izboljšati počutje že zdaj ? Potem me preprosto pokličite na 031-777-685


Hvala,
Jana Polajnar